اسید استیک جزو مواد معدنی و متعلق به گروه اسیدها است.و یک اسید ضعیف، بی رنگ و با بویی تند و تیز می باشد. استیک اسید یک اسید آلی بهصورت مایعی تند و بیرنگ است که اساس ترشی سرکه هست و در قسمت چشایی طعم ترشی، شبیه طعم سرکه میدهد. قسمت اعظم اسید استیک تولیدی دنیا، مصرف واکنش با الکلها به منظور تولید استرهایی میگردد که از آنها بهعنوان بهترین حلالها در رنگ و جلا استفاده میشود.
اسید استیک مایع، مانند آب و اتانول یک حلال پروتوندار آبدوست( مولکول قطبی | قطبی) است. این ماده با ثابت دی الکتریک ۲/۶، میتواند علاوه بر حل کردن ترکیبات قطبی همچون نمکهای معدنی و شکرها، ترکیبات غیر قطبی همچون روغنها و عناصر شیمیایی مثل سولفور و آیودین را در خود حل کند. این ماده با بسیاری از حلالهای قطبی و غیر قطبی همچون آب، کلروفورم و هگزان مخلوط میشود. این خاصیت انحلال و امتزاجپذیری اسید استیک آنرا به یک ماده شیمیایی پرکاربرد صنعتی تبدیل کرده است.
استیک اسید یک اسید ضعیف بوده، زیرا تنها مقداری اسید جدا شده در محلول آبی می باشد. استیک اسید بدون آب و خالص( استیک اسید یخی) یک مایع بدون رنگ بوده که آب را از محیط اطرافش جذب میکند( هیگروسکوپی) و در دمای 16.5 درجه سانتیگراد( 61،7 درجه فارنهایت) به شکل یک جامد کریستالی بیرنگ منجمد میشود. اسید خالص و محلولهای غلیظ آن بسیار خورنده هستند.
نام های دیگر:اسید اتانوئیک ، اسید اتیلیک ، اسیدمتان کربوکسیل، سرکه، اسیدسرکه ،جوهر سرکه
منبع : اسید استیک
برای مشاهده محصولات بیشتر به سایت پیکاتک مراجعه نمایید.
درباره این سایت